Zakaj jaz?

Za uspeh je ključno navezati pristni človeški stik.

Za uspešen coaching je ključno, da s stranko navežem pristni človeški stik, torej da po domače rečeno »klikneva«. Iz vidika stranke ni dovolj, da se za nekoga odločimo naključno, niti ni dobro, da se za nekoga odločimo zato, ker nam je to nekdo tretji svetoval. Da nekdo postane tvoj poslovni ali življenski coach morata imeti dober stik. Če tega stika ni trdim, da je coaching težko izvesti.

Preden z nekom začnem sodelovati vedno preverim, ali oseba na drugi strani razume kako bo izgledal proces. Pa primerjamo postopek z nekaj na videz podobnimi področji: Trener nas nečesa uči, mentor nam govori kaj in kako moramo narediti, coach pa nam to pomaga raziskati. Pri raziskovanju naše notranjosti pa moramo biti že od začetka pripravljeni na spremembe. Cilj dobrega coachinga je sprememba oziroma transformacija in če ocenim, da oseba na to ni pripravljena, se ne odločim za delo z njo, saj bo rezultat sila vprašljiv. Osebno si namreč želim in vztrajam, da dosegam svoje cilje in enako želim tudi pri mojih strankah. Iz navedenih razlogov uvodnega coaching srečanja tudi nikoli ne zaračunam.

Za menoj je sicer dvajset let delovnih izkušenj, zamenjal sem že štiri večje korporacije, več o mojih dosežkih pa si lahko preberete tudi na mojem LinkedIn profilu. Sedaj lahko samozavestno pomagam podjetjem in predvsem njihovim vodilnim, da dobijo oziroma postanejo močni vodje. Nikomur pa ne morem obljubiti uspeha preko noči. Tudi vrhunski športnik ne postaneš čez noč. Tako kot trener skrbi za zelo natančno športno pot nadarjenega posameznika, jaz skrbim za natančno voden coaching poslovni ali življenski proces. Ta pa zahteva določeno ponotranjenje in sprejemanje sprememb in če si damo dovolj časa, tudi rezultat ne bo izostal.

Še za tiste, ki se z NLP-jem še niste srečali, ta je namreč temelj mojega načina dela. NLP je kratica za Nevro-lingvistično programiranje, ki temelji na učenju in spoznavanju samega sebe ter sveta okoli nas. To je knjižica z navodili našega uma, medsebojne komunikacije in notranjih procesov. Naloga NLP coacha je, da nas pouči o dobrem počutju, čustvih in uspešnih odnosih. Vendar pa ni vsak coach takoj uspešen coach. Če želimo nekomu drugemu pomagati, moramo najprej spoznati in poučiti sebe – to pa trdim, da pride samo s časom. Sam sem se z NLP-jem spoznal že pred petnajstimi leti, leta 2004, in od takrat nizam uspehe tako na poslovnem kot osebnem področju. Kmalu sem opravil vse tri letnike formalnega izobraževanja, torej NLP-praktik, master in coach, kasneje pa tudi šolo za timskega coacha in SDI (Strength Deployment Inventory) trenerja. NLP je po štiridesetih letih od njegovega nastanka šel v različne pravilne ali celo nepravilne smeri in poučuje ga veliko število različnih trenerjev po svetu. Jaz sem se zato odločil certificirati za delo coacha po najbolj zanesljivi poti. Pod mojo diplomo je podpisan sam ustanovitelj NLP-ja, dr. Richard Bandler.

Pa pustimo diplome na steni pri miru, za vas je predvsem pomembno, da NLP tudi polno živim. S pomočjo NLP- ja sem spoznal, kako lahko sam postanem boljši in sedaj lahko tudi drugim pomagam, da stopijo na ustrezno pot, ki jim bo – to lahko trdim iz lastnih izkušenj - občutno izboljšala življenje. Veliko se tudi ukvarjam z različnimi osebnostnimi tipi in vem kako pomembno je, da znamo prepoznati, zakaj so določeni ljudje tako drugačni od nas in ključ leži v sprejemanju. Vse skupaj počnem z največjim veseljem, ker vem, da je sprememba, ki jo dosežete s coachem bistveno bolj dolgotrajna kot, če to počnete sami.

Rad se pošalim, da je za doseganje spremembe pri marsikomu dovolj že brca v rit.

Ravnam se po etičnih kodeksih krovnih združenj:

Naredite prvi korak
za doseganje svojega maksimuma.