Biti poduzetnik

Imate „ideju od milijun dolara“, osmislili ste genijalan proizvod, postavili temelje tvrtke, kreirali dobru marketinšku kampanju, dizajnirali ste web-stranicu i odradili sve korake za koje mislite da osiguravaju dobar posao, no zarade i pozitivne reakcije i dalje nema.

Prepoznajete li se u toj priči?

Ako da, sigurno ste svjesni da je svijet poduzetništva nemilosrdan i u njemu ne postoji jedinstven recept za uspjeh – da je tako on ne bi ni funkcionirao. Kako onda postati uspješan poduzetnik i lansirati svoju ideju na tržište? Kao netko tko je prošao kroz mnoge uspone i padove u svojoj karijeri, naučio sam da je ono što karakterizira poslovni uspjeh specifičan poduzetnički način razmišljanja, a to je upravo ono oko čega Vam ja mogu pomoći. Ako pogledate najveće svjetske poduzetnike, primijetit ćete da se mnoge njihove osobine poklapaju – to je upravo taj poseban mentalitet.

Poduzetnički način razmišljanja usmjeren je na pretvaranje prepreka u prilike.

Uspješni poduzetnici ne očajavaju zbog svakog neuspjeha niti dopuštaju da ih izazovi uspore – na njih gledaju kao na prilike za naučiti lekciju i time si osiguravaju da se sljedeći put još bolje suoče s njima. Racionalno sagledajte svoj dosadašnji put i to znanje usmjerite u poboljšanje sebe i svoje tvrtke. Uspijete li ukloniti emocionalnu reakciju na pogreške, moći ćete ih pretvoriti u pouku i okrenuti sebi u korist. U poduzetništvu vlada princip „sve ili ništa“ – to nije područje u kojemu možete uložiti 60% truda i očekivati pozitivne rezultate. Svaki poduzetnik u potpunosti predaje sebe onome čime se bavi i zna da u ovom svijetu cilj opravdava sredstvo.

Kako postići poduzetnički način razmišljanja?

Nekim ljudima to lakše sjeda, a neki trebaju malu pomoć kako bi postigli pravi mentalitet. Zato sam ja ovdje – kako bih Vas uz pomoć individualnog coachinga, dobro istraženih metoda i NLP tehnika usmjerio prema cilju.

No, da bi naša suradnja uspjela, morate biti svjesni što izbjegavati, a to je sumnja. Sumnja u samoga sebe ili u svoj posao – ona je najveći neprijatelj poduzetnika i više je destruktivna od poslovnog neuspjeha. Sumnja može nastati već pri samom početku ili se razviti s vremenom te je zato važno ne dopustiti malim neuspjesima da Vas shrvaju i unište Vam samopouzdanje.

Većina ljudi boji se početi slijediti svoje snove ili ako počnu, odustaju na prve znakove borbe, uvjereni da nemaju ono što je potrebno. Iz tog je razloga bitno da od početka postignete potreban mentalitet – zato je našu suradnju dobro započeti čim prije kako biste izbjegli trovanje svog poduzetništva sumnjom i strahom.

Biti poduzetnik često dolazi iznutra – sve nas u tom svijetu gura neka unutrašnja sila da nastavimo dalje i suprotstavimo se svim preprekama.

Strast i nagon prema ovom poslu ono su što nam omogućava da opstanemo u tako kompetitivnom okruženju – odgovor na pitanje „Zašto nastaviti?“ nalazi se u nama samima jer je ovaj posao nadogradnja na našu osobnost. To je najlogičniji put.

Ja sam ovdje kako bih osigurao da po tom putu ne kročite sami jer je on mnogo lakši ako uz sebe imate nekog tko je sve to već prošao i ima godine iskustva u svijetu poduzetništva. Kao što preuzimate vodstvo u svom poslu, pokažite inicijativu i kontaktirajte me za prvi besplatni sastanak kako bismo čim prije započeli suradnju.

Prije Vas, radio sam s mnogo danas uspješnih poduzetnika te smo zajedničkim snagama otkrili što ih je kočilo i uspjeli preći preko niza grešaka i neuspjeha te ih pretvorili u lekcije. Prvi korak na Vašem putu do uspješnog poduzetništva jest skupiti hrabrost i započeti našu suradnju.

“When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it.”
– Henry Ford