O meni

„Izvrsnost nikada nije slučajnost. Ona je uvijek rezultat visoke namjere, iskrenog napora i inteligentnog izvršenja; predstavlja mudri izbor mnogih alternativa – izbor, a ne slučajnost, određuje vašu sudbinu.“ Aristotel

Vjerojatno ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije poželjela da se njeni problemi riješe sami od sebe. Također, ne postoji pojedinac koji vjeruje da se prepreke uistinu mogu zaobići bez rada i truda. Koja je poveznica između ovih misaonih kontradikcija? Odgovor je Alan Gregorec – prije svega, iskusni NLP coach, master i praktičar, a osim toga i mnoštvo drugog.

Za one koji ne znaju što je NLP, radi se o neuro-lingvističkom programiranju – praksi u kojoj stručnjak kroz razgovor i pomoću niza pitanja otkriva što Vas koči ili sprečava da budete najbolja verzija sebe, a zatim nizom tehnika uklanja te prepreke i omogućava Vaš napredak. Ako Vam se pojam „programiranje“ čini odbojan, razmislite malo bolje. Svaka socijalna interakcija, razvoj novog prijateljstva ili čak psihoterapija programira Vas na određen način. Inspirativni citati i self-help knjige nude Vam različita rješenja i predlažu svjetonazor koji će Vam poboljšati kvalitetu života. 

Koja je onda razlika između knjige za samopomoć i coachinga sa Alanom?

Odgovor je podugačak i to u najboljem mogućem smislu. Alan se osim NLP-om bavi i mnogočim drugim – on je licencirani  Gallup Strenghts coach (koji se bazira na našim snagama, a ne manama), timski poslovni coach, praktičar transakcijske analize (TA) te SDI trener (Strength Deployment Inventory). S NLP-em krenuo je 2004. te je od tad posvećen području osobnog razvoja. Ako  su Vam ovi pojmovi nepoznati, srž svih njegovih talenata jest sposobnost da oslobodi pojedinca ili grupu od okova negativnog načina razmišljanja te skrene njihov um s auto-pilota na visoku razinu svijesti. Zvuči predobro da bi bilo istinito, no Alan ima bezbroj dokaza svojih vještina.

Alan svoje titule podržava s 20 godina uspješne karijere koju je izgradio od nule, a započeo vrlo rano te 7 licenci iz sfere osobnog razvoja. Sa samo 27 godina bio je direktor marketinga velike kompanije, a nedugo nakon toga postao je burzovni posrednik što pokazuje širinu spektra njegovih interesa i vještina. Poslovni uspjesi u njegovom slučaju pobijaju ustaljeno mišljenje kako je bolje provesti život usavršavajući jednu vještinu. Naime, prije dolaska u Hrvatsku, Alan je na slovenskom tržištu uspio sa jednom tvrtkom steći preko 50 milijuna eura prihoda u samo šest godina poslovanja. 

U velikim firmama odradio je više od 150 korporativnih treninga te 50 timskih coachinga do danas – prakse koje dokazano poboljšavaju efikasnost zaposlenika te je time unaprijedio poslovanje mnogih poduzeća, a sve je to učinio fokusirajući se na komunikacijske vještine, vodstvo te međusobnu komunikaciju zaposlenika. 

No, ono što je najimpresivnije u Alanovoj karijeri upravo je činjenica da je odradio više od 700 individualnih coaching susreta.

To znači 700 života koji su nakon susreta s njim krenuli nabolje i bezbroj ljudi koji danas žive punim plućima. Iskustva pojedinaca govore više od certifikata i titula – svaka osoba koja se uz njegovu pomoć riješila prepreka i prepoznala svoje ključne vještine predstavlja ogroman uspjeh. 

Alan je također hodajući dokaz da osobni razvoj uistinu funkcionira – on se vodi filozofijom i praksom koju koristi u svojim coachinzima i treninzima te time pokazuje vjerodostojnost svoga posla. Kvalitetan se proizvod prepoznaje po tome što ga koristi i onaj koji Vam ga nudi. Alan ne namjerava stati na svojih 7 licenci i 20 godina radnog iskustva te je u procesu obuke za psihoterapeuta smjera Transakcijske analize (TA), a tko zna što slijedi nakon toga? 

“The mind moves in the direction of our currently dominating thought.” – Earl Nightingale