Mind coach

Odkrijte potenciale, ki jih mogoče sami ne vidite.

»Mind« coaching je učinkovit način pospeševanja lastnega razvoja. Enako kot ima vsak uspešen športnik svojega trenerja, imajo tudi uspešni poslovneži svoje coache. Med bolj znanimi obrazi svetovne scene imata svoje "mind" coache Oprah Winfrey in poslovnež Richard Branson. Slednji je uspeh večkrat tudi javno pripisoval svojim coachem. V športnem svetu je bil za veliki povratek tenisača Novaka Đokovića na sam svetovni vrh botrovalo prav delo na njegovem mentalnem področju in to je dosegel z coachem. Marsikateri glasbeni navdušenec je še danes lahko hvaležen coachem, ki so preprečili razpad slovite zasedbe Metallica v 90-ih letih.

Mentalni coachi smo nekakšna manjkajoča povezava med vašimi potenciali in vašim uspehom. Pomagamo vam najti pot na vrtiljaku dnevne rutine. Težava sodobnega življenja je ta, da smo dnevno prisiljeni sprejeti tudi do deset tisoč odločitev. Naši možgani to lahko obdelajo na dva načina. Prvi način je hiter - nastale situacije rešujemo avtomatično, brez da bi se tega zavedali. Drugi je počasnejši – tu se odločamo racionalno in kar je pomembneje, na zavedni ravni. Zaradi hitrega tempa življenja smo v zadnjih letih sužnji prvega načina in delujemo po principu avtomatskega pilota. Pri zaznavanju in reševanju takšnih vzorcev smo "mind" coachi lahko zelo uspešni.

Kako se s tem spopadamo? Najenostavneje to ponazorim s pregovorom: "slon se lahko poje samo po koščkih". Če želimo doseči svoje cilje, se jih je potrebno prvo zavedati, potem natančno določiti in nato razčleniti. Cilje tako razbijemo na manjše dele, ki jih veliko lažje obdelamo in razumemo, potem pa jih šele sestavimo ponovno nazaj v celoto. Tudi osebni trener nam na začetku naloži pet, morda deset sklec, ne pa kar na prvo žogo sto. Ključ je v teh malih uspehih in v povratni informaciji, ki jo dobite od nepristranskega strokovnjaka. »Mind« coach se pri svojem delu velikokrat znajde kot t.i. Hudičev odvetnik in vrača pomembna vprašanja nazaj k mizi. Pogosta vprašanja so: “Čemu točno se tukaj izogibamo?” ali “Mi dovolite, da imenujem tisto kar ni bilo izrečeno?”

Naredite prvi korak
za doseganje svojega maksimuma.